Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Σεμινάριο Θεολόγων στην Κοζάνη




Στην αίθουσα τηλεκπαίδευσης του Κεπληνετ Κοζάνης, στο 2ο Γελ της πόλης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου το σεμινάριο που οργάνωσε ο σύμβουλος Θεολόγων Δυτικής Μακεδονίας, κ. Αργυρόπουλος Ανδρέας, με θέμα: " Η δημιουργία ενός blog και η αξιοποίησή του στη διαδικασία μάθησης".

















Εισηγητές ήταν ο σχολικός σύμβουλος Θεολόγων  Δυτικής Μακεδονίας κ. Αργυρόπουλος Ανδρέας και η κ. Κωνσταντινίδου Σεβαστή, Θεολόγος στο Γυμνάσιο Λιβαδερού Κοζάνης.
















Στο πρώτο μέρος έγινε αναφορά στη χρησιμότητα ενός ιστολογίου στη διαδικασία μάθησης με συγκεκριμένα παραδείγματα μέσα από τα blogs " Η Θεολογία μεσοπέλαγα" και "Ουρανοδρόμιο"
Στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο δημιούργησαν στο εργαστήριο το δικό τους blog. Γνώρισαν βασικά στοιχεία για τις ρυθμίσεις ενός blog, για την εμφάνισή του, για τις ετικέτες και τις κατηγορίες. Τέλος έγραψαν τα πρώτα τους άρθρα δημιουργώντας υπερσυνδέσμους και ανεβάζοντας εικόνες και βίντεο.
















Ευχαριστίες πολλές στο Κεπληνέτ Κοζάνης που διέθεσε την αίθουσα τηλεκπαίδευσης, ένα άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο πληροφορικής,  και στον κ. Νικολάου Νικόλαο, τον υπεύθυνο του Κεπληνέτ για την τεχνική του βοήθεια. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω και την κ. Ξένια Βασιλειάδου, πληροφορικό του Κεπληνέτ, που με παρέπεμψε σε αναλυτική παρουσίαση της πάνω στο θέμα.
Επίσης, πολλές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες θεολόγους στο σεμινάριο για τον τρόπο που δούλεψαν και συνεργάστηκαν. Ήταν καταπληκτικοί.
Τέλος, ευχαριστίες φυσικά και στον σύμβουλο Θεολόγων, κ. Αργυρόπουλο που είχε την πρωτοβουλία να διοργανώσει το σεμινάριο αυτό. Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως και αναμένουμε κι άλλες συναντήσεις!

















Πηγή http://e-theologia.blogspot.gr/2016/04/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου