Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Μαθητικά σεμινάρια











Στο Γυμνάσιο του Περδίκκα

Όταν ανεβάσαμε τα πρώτα video για το πρόγραμμα μας στο E-Twinning, Creative Writing, ενθουσιαστήκαμε όλοι. Μαθητές και καθηγητές. Τί μπορείς να κάνεις, τι μπορείς να μάθεις. Τα video δημιουργήθηκαν από μαθητές. Λίγο μετά την προβολή έπεσε κι η ερώτηση που θα μας οδηγούσε σε μια διαφορετική προσέγγιση της γνώσης. " Γιατί να μην μας δείξουν και μας, κυρία, πώς γίνεται ένα βίντεο;" Γιατί, αναρωτήθηκα κι εγώ. "Θα πρέπει να μείνετε όμως μετά το σχολείο" " Να μείνουμε". "Πόσοι;" Δεν θέλαν όλοι, θέλαν όμως αρκετοί. Και τότε είπα, ας δώσουμε σε αυτόν που θέλει κάτι παραπάνω το παραπάνω.
Ποιος από σας που ξέρει να δημιουργεί video, θέλει να δείξει; Δεν θέλαν όλοι, κάποιος όμως ήθελε. Και αυτό ήταν αρκετό, ήταν υπεραρκετό, ήταν τέλειο. Έβγαλα μια κόλλα άσπρο χαρτί και ζήτησα να γράψουν τα ονόματά τους όσοι θέλαν να παρακολουθήσουν το μίνι σεμινάριο που δημιουργούσαμε εκείνη την στιγμή.Ένα κλειστό τμήμα για όσους θέλουν από αυτούς που επίσης θέλουν σε ώρα μετά το σχολείο.
Ορίστηκε η ημέρα. Ορίστηκαν τα άτομα. Ορίστηκε ο διδάσκων. Τελείως τυχαία μας προέκυψε εκδρομή. Και έτσι αντί για μια ώρα, αφιερώσαμε πολύ περισσότερο. Κάποιοι μας ήρθαν χωρίς να είναι στη λίστα των μαθητών. Να μην τους δεχτούμε, είπαν οι άλλοι. Ας τους δεχτούμε τώρα, είπα εγώ. Την άλλη φορά όμως θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή. 
Έτσι απλά, αρχίσαν να λειτουργούν μικρά σεμιναριακά τμήματα όπου οι μαθητές παρουσιάζουν στους άλλους μαθητές αυτό που ξέρουν. 

 Και περάσαμε πολύ καλά, καλύτερα από ότι περιμέναμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου